Köszöntőm a Magyar Corvin-lánc Iroda honlapjának olvasóit

A Magyar Corvin-lánc a Szent István Rend után következő legnagyobb állami kitüntetésünk. Olyan személyek kapják, akik különleges módon járultak hozzá a kultúrához, a tudományhoz, a magyar közgondolkodás jobbításához. A díjazottak más kitüntetések birtokosaitól eltérően testületet alkotnak, amely időszakonként összeül és eszmecserét folytat Magyarország helyzetéről. A Testület, e bölcsek tanácsa véleményének ismerete igen fontos a Köztársasági Elnök úr, a Miniszterelnök úr számára, a kitüntetés birtokosainak különleges tekintélye van a közéletben.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda keretein belül működő Magyar Corvin-lánc Iroda gondoskodik a kitüntetések adományozására vonatkozó javaslatokkal, valamint az adományozással összefüggő adminisztratív és szervező munka ellátásáról, a Testület működéséhez szükséges feltételek biztosításáról és a Testület titkársági feladatainak elvégzéséről. 

Honlapunk tájékoztatni szándékozik mindarról, ami a Magyar Corvin-lánc birtokosaival és körülöttük történik és igyekszik ahhoz is hozzájárulni, hogy munkásságuk minél jobban megismerhető legyen.

Klinghammer István
a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője